diumenge, 14 d’abril del 2013

82 ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ DE LA II REPÚBLICA


Tal dia com hui, Espanya es convertia en un estat republicà, amb la proclamació de la Segona República Espanyola. Aquest nou règim totalment democràtic que es va aprovar al nostre estat, va sorgir desprès de patir una dictadura i "dicta-blanda", les dues consecutives, imposades per Alfons XIII, l'avi de l'actual monarca Juan Carlos.


Així mateix, aquest mateix any es va aprovar la nova Constitució Espanyola, la qual va suposar un avanç notable en el reconeixement i defensa dels drets humans per l'ordenament jurídic espanyol i en l'organització democràtica de l'Estat: va dedicar gairebé un terç del seu articulat a recollir i protegir els drets i llibertats individuals i socials, va ampliar el dret de sufragi actiu i passiu als ciutadans de tots dos sexes majors de 23 anys i atorgant el poder de fer les lleis al mateix poble, que ho exercia a través d'un òrgan unicameral que va rebre la denominació de Corts o Congrés dels Diputats i, sobretot, va establir que el Cap de l'Estat seria d'ara endavant triat per un col·legi compost per Diputats i compromissaris, els que al seu torn eren nomenats en eleccions generals.

Aquest nou govern va suposar un gran canvi en la societat, per la potenciació de les polítiques socials i d'educació, implantant l'alfabetització de la ciutadania, la creació de milers de centres educatius, hospitals, i un llarg etcètera.

Des de L'Agrupació Local de Joves Socialistes del País Valencià a Tavernes de la Valldigna, volem rendir aquest homenatge a tots i totes aquells i aquelles que van lluitar per la completa democràcia, perquè no entenem un estat on hi hagen distincions entre la seua ciutadania, on el dret a la crítica o les manifestacions s'intenten menysprear per la dreta ocultant-ho i intentant confondre a la gent per a que miren a altre lloc. Volem un estat totalment democràtic.

Es hora d'un canvi, un canvi on la ciutadania agafe tota la seua importància perduda. El canvi on tots i totes contem per igual. Un canvi per un estat i unes institucions estatals completament transparents.

Per la igualtat, per la fraternitat, la llibertat i la democràcia completa.

VISCA LA REPÚBLICA!!!