dimarts, 4 d’agost del 2015

ComPPromís

ComPPromís
L'AJUNTAMENT DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA INCOMPLIRÀ LA CONSTITUCIÓ.

La proposta del partit socialista, que ja va ser presentada la legislatura passada, no ha prosperat per l’aliança entre el PP i Compromís, que han optat per presidir les processons i els actes religiosos.
La proposta del partit socialista és la de fer complir amb el que diu la constitució, amb el caràcter aconfessional de l’estat.
Així, la participació com a tal de la Corporació Municipal de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna en actes religiosos, com ara puguen ser processons, misses majors, etc, esdevé com a una vulneració i incompliment de la nostra norma fonamental i dels principis del nostre ordenament jurídic. En eixos actes, els membres de la Corporació que acudeixen, ho fan proveïts de símbols de representació publica de l’Ajuntament, i ocupant llocs de rellevància, “representant” il·legítimament així a tota la ciutadania, la qual cosa a banda de ser il·legal, és inadmissible, i crea confusió sobre el caràcter democràtic, representatiu i aconfessional de la nostra institució.
Es va demanar, per part del partit socialista, que la corporació Municipal de l’Ajuntament de Tavernes procedisca a complir amb el principi constitucional d’aconfessionalitat de les institucions públiques, abstenint-se de participar en cap acte de caràcter religiós, i que els membres de la Corporació Municipal des de la seua llibertat religiosa opten per participar en aquest tipus d’actes, ho facen individualment, sense cap signe extern ni protocol·lari de representació pública de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

Tant el PP com Compromís, han optat per incomplir la constitució i volen continuar presidint els actes religiosos a Tavernes.