dimecres, 20 de juliol del 2016

EL PSPV PRESENTA UNA PROPOSTA PER BAIXAR EL REBUT DE L’IBI PER A L’ANY 2017

El govern de Compromís de Tavernes de la Valldigna ha presentat una proposta de pujada del IBI per a l’any 2017, mentre que el PSPV n’ha presentat una altra de reducció de l’IBI.
El proper divendres hi ha un ple a l’Ajuntament de Tavernes on se sotmeten a votació ambdues propostes. El govern de Jordi Juan ha presentat una proposta per pujar el tipus impositiu del IBI per compensar, i superar en la majoria de casos, la baixada que es produeix per la modificació dels valors cadastrals del bens immobles realitzada per Cadastre.
A eixa proposta, el PSPV ha presentat un vot particular, on demana una modificació substancial, i pretén una baixada d’aproximadament un 8%, de mitjana, als rebuts del IBIper a l’any 2017.
Des d’el PSPV considerem que després de tres exercicis tancant amb romanents de tresoreria positius, i quatre anys tancant la liquidació pressupostaria amb superàvit, (llevant de l’any 2014, per l’efecte de la liquidació del pàrquing a que fou de 1.780.000€), els veïns han de notar la baixada dels impostos a les seues butxaques.
La previsió de liquidació pressupostaria per a l’any 2016 també es positiva, després de la injecció econòmica que ha suposat el pla d’inversions de la Diputació per 640.000 i la venda de la nau del polígon del pla a Iberdrola, per 490.000€.
Com a conseqüència de l’aplicació de la reforma de la llei 13/2105, els propietaris dels terrenys urbanitzables no desenvolupats (sectors, on la majoria de propietaris sónempreses i entitats financeres), tindran una reducció considerable al rebut del IBI, i el que pretén el Sr. Juan és compensar la pèrdua de recaptació a totes eixes empreses i bancs, amb un augment a la resta dels veïns de Tavernes.
No és comprensible que el govern de Compromís continue augmentant la pressió fiscal pujant els impostos, mentre segueix anunciant superàvits.