diumenge, 4 de setembre del 2016

L'ESTIUET?

S’acaba l’estiu, no ho diu el calendari, ho anuncia la "Baixada del Crist", popularment anomenada "La Baixà".  Aquest acte religiós un any més obri la programació de les Festes Majors de Tavernes.
Quin interès pot tindre acurtar la temporada  a una platja organitzant unes festes tan a prop del mes d’agost? No conec la justificació, ni el motiu, tampoc conec si els informes dels assessors experimentats en matèria de turisme, recomanen acurtar la temporada estival a la platja. En canvi si conec de primera mà, la queixa generalitzada dels comerços i hostalers  que demanen precisament el contrari, allargar-la, ja que disposen de poc de temps per poder fer sostenibles els seus negocis.

Dins del pla d’actuacions de l’Ajuntament encaminades a millorar els serveis i el turisme a la nostra platja, trobem; fer el manteniment dels parcs i jardins ben entrat juliol i fer que el llac de la Goleta faça mala olor i ofereixca un aspecte lleig a la vista. Supose que tampoc estic al nivell dels experts per apreciar aquestes “delicatessen” tant buscades, demandades i apreciades pels turistes i residents; llacs pudents amb brutícia, no es troben tant fàcilment. Imagine que aquesta iniciativa ha dut nombrosos autobusos de gent forastera, durant tot l’estiu han vingut a innal.lar i impregnar-se de tal meravella olfactiva i visual.

Per als banyistes hem tingut un tobogan natural, fet amb molta cura, a la zona nord de la platja, molt divertit per als més menuts. Aquesta activitat va incloure un viatge amb autobús a València, però una vegada allí no hi havia massa que fer, sempre quedarà la foto per recordar l’estància i alguna compra ocasional.

Quina es la millor forma que promocionar una ciutat i les seues platges? Fer una bona campanya de publicitat. En aquesta ocasió un viatge a altre lloc on s’inclouen moltes fotos; la del radar, l'oficial, la no oficial, la del grup, les individuals, amb la família ........clar tot això si, pagat per tots els veïns de Tavernes i recobrat per u. Al matemàtic sempre els ixen els números.

En fi, una temporada estiuenca cada vegada més curta i amb propostes  cada vegada menys atractives per atraure turisme a la platja.
Això sí, dissabte tots a la Baixada que les festes son 4 dies. Concretament el 3, 4, 8, 9, 10 i 11, també el 17 i alguna cosa caurà allà pel 7 d’octubre coincidint amb el dia del País Valencia (sempre havia pensant que era el 9). Qui diu 4 diu 6+2, no sé igual m'he descomptat per allò de no ser matemàtic, o que les consultes inclouen una fórmula que descompta, o no compta, segons et vinga de gust. Feu els vostres comptes, a mi no m'ixen.