diumenge, 26 de maig del 2013

EL COMITÈ NACIONAL DE JSPV VEU LA MOCIÓ DE CENSURA IL·LEGAL

Aquest dissabte 25 de maig es realitzava a la Seu dels Joves Socialistes del País Valencià, del carrer Blanqueries 4 de València, el Comitè Nacional, el màxim òrgan entre congressos. En aquest comitè l'Agrupació Local de Tavernes de la Valldigna va presentar mitjançant els seus delegats una resolució en contra de la moció de censura del Partit Popular i la trànsfuga Karina Vercher, on aquesta resolució va ser aprovada per la unanimitat dels delegats del comitè.

Els membres de Joves Socialistes a Tavernes de la Valldigna volem agrair el gran recolzament de la nostra agrupació nacional i de tots el conjunt dels seus i les seues militants en contra de la moció, així com el que ofereixen els ciutadans en favor de l'actual govern del pacte entre el PSPV, Compromís-BLOC i EU. 

Així mateix, a continuació vos adjuntem dita resolució aprovada amb l'unanimitat Comitè Nacional de JSPV:

RESOLUCIÓ DEL COMITÈ NACIONAL DE JSPV

El divendres 17 de maig, a les 10 del matí, presentaven per règim d’entrada a l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna els regidors del Grup Municipal del Partit Popular juntament amb la regidora expulsada d’Esquerra Unida, Karina Vercher, la moció de censura per arravatar el poder a l’actual Govern Municipal format per la coalició del PSPV-PSOE i Compromís-BLOC.

Aquesta moció, que el secretari de l’Ajuntament la programaria per al 29 de maig a les 12 del mig dia, no va arribar a tots els indrets d’aquesta localitat per sorpresa, donat que en l’anterior plenari municipal, celebrat el dilluns 6 de maig, l’encara Regidora de Benestar Social, Foment Local i Participació Ciutadana va votar, al igual que el PP, en contra dels pressupostos que presentava el seu mateix govern de coalició; alimentant així un pensament, fins aleshores poc estès, de l’acord de l’actual trànsfuga amb la bancada del Partit Popular.

Aquest acte, propiciat segons la trànsfuga Vercher, per la negativa del govern de l’acceptació d’incloure als pressupostos una partida econòmica de 30.000€ anuals per a contractar una empresa privada que assessorés a aquesta per a realitzar polítiques de participació ciutadana. Cal recalcar, que sota aquest 30.000€ anuals no hi havia cap pla que sustentés aquesta despesa, ni cap licitació, ni estudi, i ni tan sols cap recomanació per part de l’ex-Regidora de Benestar Social, Foment Local i Participació Ciutadana de cap empresa. A més a més, la pròfuga Karina, va proposar aquestes mesures una vegada ja elaborats els pressupostos, els quals, segons el govern local, ella no es va interessar en participar en el seu procés d’elaboració faltant a les reunions pertinents convocades pel Regidor d’Hisenda.

Per tot açò, la seua falta d’interès en l’execució de les seues competències, juntament amb la seua negativa al diàleg amb la resta del govern local, desenvolupà el dia 13 de maig en el seu cessament com a Regidora de Benestar Social, Foment Local i Participació Ciutadana.

Des dels Joves Socialistes del País Valencià creguem que aquesta decisió de cessar a la regidora Vercher, presa pel govern local de Tavernes de la Valldigna, fou encertada, demostrat-ho la ciutadania amb les concentracions de centenars de veïns i veïnes a la Plaça Major de la localitat, la primera, el mateix dia que es va presentar la moció, repetint-se fins al dia d’avui, en recolzament del govern en coalició del PSPV-PSOE i Compromís-BLOC.

Per tot l’esmenat anteriorment, ressolem que:

  • L’actual Govern Local conformat pel PSPV-PSOE i Compromís-BLOC ha actuat de forma transparent en cadascun dels moments d’aquest procés de moció de censura.
  • L’actual Govern Local conformat pel PSPV-PSOE i Compromís-BLOC, no ha cedit al xantatge unilateral de la Regidora Vercher, en el qual paralitzava el conjunt dels pressupostos locals per al 2013 impedint la firma dels convenis d’aquest Ajuntament.
  • La Moció de Censura és il·legal donat que per a dur-la endavant, el Partit Popular s’empara en la firma d’una trànsfuga, Karina Vercher, trànsfuga a causa de la ressolució existent del judici entre Esquerra Unida i la mateixa Vercher acreditant la seua expulsió de la mateixa Esquerra Unida.
  • El Partit Popular ha demostrat una vegada més que la seua única ambició és ostentar el poder a qualsevol preu, i si per a posseir la vara de l’alcaldia ha de vendre el govern a les pretensions d’una regidora conflictiva a més de trànsfuga, que s’ha apoderat dels 863 vots d’EU, ho farà sense dubtar.
València, a 25 de maig de 2013